Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Aralık 2016 Cumartesi

STATÜKOYA KARŞI "DEMNA GVASALIA"

Moda,stil,şıklık kavramları akla geldiğinde
hepimizin zihninde oluşan kadın profili hemen hemen aynı oluyor .Bakımlı,harika bir vücut,lüks içinde bir görünüm.
Eh doğruya doğru!Kalıplaşmış bütünün ardına geçemiyoruz aslında.Sürüye uyma algısı ve tedirginlik bizim yeni bir görüşe açık olmamızı engelliyor.
Bu sadece moda dünyasında değil,dünya kanunu!
Sistem dışına çıkan ya en tepeye geçer ya da sonsuza kadar kabuğuna çekilir!

DEMNA GVASALIA
Moda dünyasına "yeniden doğuşu" yaşatan Demna Gvasalia'yı keşfetmem uzun zaman aldı.Alexander Wang,Balenciaga'yı bırakmasıyla ismini duyduğumuz tasarımcının moda dünyasındaki geçmişi Margiela ve LV'a dayanıyor.

SİSTEM DIŞINDAKİ MARKA COUTURE İLGİSİ GÖRDÜ!
Vetements , sıradışı ve ezber bozan  tavrıyla moda haftalarının anarşisti oldu.Moda haftalarının yerleşik düzenini ikiye ayıran tasarımcı kimilerine göre bir dahi kimilerine göre ise "zıtlığı iyi pazarlayan".Benimse hala aklımda koca bir soru işareti!

320 Dolarlık DHL tişört markanın arzu nesnelerinden ki bu markanın yükselmesi kesinlikle bizim salaklığımızdan,yahu bu tshirt nasıl sold out olur.Bazı şeyleri çok abartıyoruz,Vetements'ı abarttığımız gibi.




"Podyumda alışılmış süper modelleri kullanmıyorum,moda dünyasını değiştirme çabasında değilim,90'lara bayılıyorum ve kıyafetlerimin pahalı olduğunu biliyorum" diyor sevgili Demna. 


Tabi bir tanecik arzu nesnem var..o da meşhur hoodie.Yaklaşık 4 bin tl olmasına ise sadece gülüyorum.4 bin tl ile akıllı adam gider Gucci'den ayakkabı alır,başka  bir şey alır ne bileyim sıkıldım of...............

BALENCIAGA 

 Alexander Wang'in,Balenciaga'dan ayrılması yerinde bir karar oldu.Markanın kökeniyle bağlantısı kesmeyen ve araya kendi tarzını da koyan tasarımcının Balenciaga'da ki ömrü uzun olacak.


 Son olarak..
Vetements iyi bir pazarlama yöntemi ve sıradışı  tasarımlarıyla sokak stilinin öncüsü olmayı başardı ve couture ilgisi gördü.

Demna Gvasalia , ezberleri bozarak moda dünyasına farklı bir bakış açısı getirdi."Gör ve satın al" tekniğiyle de sold out yapa yapa köşeyi döndü..



Görüşmeeek üzereeee!
Asya







1 yorum:

  1. Vintage kıyafetler atmadan değerlendirmek lazım kesinlikle sonra tekrar getirip önümüze seriyorlar onları, birazda akıllı olmak lazım ;)

    Beristenbul.blogspot.com

    YanıtlaSil